Klimaatkrachtig logo Menu

menu

Contrast

Inspiratie voor een Onderhoudsarme tuin

De meeste mensen willen graag een aantrekkelijke tuin maar zonder al teveel werk. Maar om dan te kiezen voor een volledig betegelde tuin is niet nodig. Betegelde tuinen laten geen of heel weinig regenwater in de grond doorsijpelen. Betegelde tuinen worden ook veel warmer in de zomer en bieden geen leefruimte aan vogels, vlinders en andere dieren.

Als je bij de aanleg van je tuin rekening houdt met enkele basisprincipes van de onderhoudsarme tuin, dan vraagt een groene tuin niet meer onderhoud dan een betegelde tuin. De betegelde tuin moet immers geveegd worden en het onkruid tussen de tegels moet ook verwijderd worden.

  • Elk seizoen ontspannen
  • Veel groen, weinig onderhoud
  • Juiste planten op de juiste plaats zijn makkelijker dan tegels
  • Maai je gras met een robotgrasmaaier

Stappen voor een
onderhoudsarme tuin

Hoe doen andere
bewoners het?

De tuin van Rob

"’Mijn vrouw en ik wilden een onderhoudsvriendelijke tuin waar het gebufferde water zelf zijn weg in de grond moet vinden"

Lees meer over deze tuin

Volgende tuin

De tuin van Jo

"Het zelf aanleggen van een groen dak is niet heel moeilijk en het scheelt een hoop in de kosten. We huren niet snel iemand in als we het ook zelf kunnen."

Lees meer over deze tuin

Volgende tuin

De tuin van Tijs

"Het onnodig gebruik van drinkwater voor toilet en tuin heeft impact op de natuur en dat vind ik zonde. Daar wilde ik vanuit mijn bedrijf iets aan doen."

Lees meer over deze tuin

Volgende tuin